YENİAKİT GAZETESİ

Fatih'te İcazet Sevinci

Yarım asırdır hafız yetiştiren Kurra Hafız Kasımpaşalı Kemal Hoca Efendi'nin himayelerinde yetişen 15 hafız, Osmanlı usulü icazet merasimi ile diplomalarını aldı. Kemal Efendi Vakfı organizesiyle İstanbul Fatih Camii'nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Program, öğle namazının ardından başladı. Piyale Paşa Camii Baş İmamı Kurra Hafız İshak Daniş, Kur'an-ı Kerim okudu.

İFAM Kurucu Başkanı Dr. İhsan Şenocak başta Filistin ve Arakan olmak üzere dünya üzerinde Müslümanların zulüm gördüğünü belirterek, Hz. Ömer'in dürüst ve adaletli başkanlığının tekrardan geleceğini söyledi. Kuran Kursu ve İmam Hatip okullarının çoğalması gerektiğini de belirten Şenocak, "Allah, hocalarımıza uzun ömür versin ki, onlar da nice talebeler yetiştirebilsin" dedi. İstanbul Müftüsü Yardımcısı Mehmet Yaman da, hafızları yetiştiren Kemal Efendi Vakfı yöneticilerine, ailelere ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Ülkemizin ilk Nakşi Tekkesi olan Emir Buhari Tekkesi'nde faaliyetlerini sürdüren Kemal Efendi ve Vakfı, hem Kur'an Kursu faaliyetleriyle, hem hafız yetiştirmekte, hem de İmam Hatip Orta kısmına kayıt yaptırıp Kur'an eğitimini güçlendirmek isteyen öğrencilere kapılarını açarak eğitimli hafız olmak isteyenlere yardımcı oluyor. Hafızlık eğitimleri halen İstanbul'daki ilk Nakşi Tekkesi olan Ayvansaray'daki Emir Buhari Tekkesi'nde sürdürülüyor.

Kasımpaşalı Kemal Efendi Hazretleri Kimdir?

1934 yılında Kafkas Cephesi gazisi bir babanın en küçük oğlu olarak Rize'de dünyaya geldi. Rize'de başladığı Kur'an eğitimini İstanbul'da sürdürdü. Yavuz Sultan Selim Camii, Büyük Piyalepaşa Camii ve Camii Kebir'de görev yaptı. 1992 yılında Diyanet'teki görevinden emekli olduktan sonra ömrünü hafız yetiştirmeye adadı.

Yarım asra yakın bir zamandır bu hizmeti yapan Kemal Efendi, kendi adını taşıyan vakfın bulunduğu Ayvansaray Emir Buhari Tekkesi'nde eğitimli hafız yetiştirmeye devam etmektedir.