AKŞAM GAZETESİ

Hafızlar İcazet Alacak

Kemal Efendi Vakfı himayesinde İstanbul'daki ilk Nakşi Tekkesi olan Emir Buhari'de eğitim gören 15 hafız, bugün Fatih Camii’nde Osmanlı usulüyle düzenlenecek merasimle icazet belgelerini alacak.

Yarım asırdır hafız yetiştiren Kurra Hafız Kasımpaşalı Kemal Hoca Efendi'nin himayelerinde yetişen 15 hafız için bugün Fatih Camii’nde, Osmanlı usulü icazet merasimi düzenlenecek. Merasim öğle namazının ardından gerçekleştirilecek. Hafızlar tüm eğitimlerini İstanbul'daki ilk Nakşi Tekkesi olan Ayvansaray'daki Emir Buhari Tekkesi'nde aldı. Kemal Efendi Vakfı tarafından yapılan açıklamada, “Kemal Efendi ve Vakfı, bünyesinde Kur'an Kursu faaliyetleriyle hem hafız yetiştirmekte hem de İmam Hatip Orta kısmına kayıt yaptırıp Kur'an eğitimini güçlendirmek isteyen öğrencilere kapılarını açarak eğitimli hafız olmak isteyenlere yardımcı olmaktadır” dendi.

Kemal Efendi, 1934 yılında Kafkas Cephesi gazisi bir babanın en küçük oğlu olarak Rize'de dünyaya geldi. Rize'de başladığı Kur'an eğitimini İstanbul'da sürdürdü. Yavuz Sultan Selim Camii, Büyük Piyalepaşa Camii ve Camii Kebir'de görev yaptı. 1992 yılında Diyanet'teki görevinden emekli olduktan sonra ömrünü hafız yetiştirmeye adadı.